Söndag
17
November 2024
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Jazzfest med Max Lagers & Second Line

Teatern blir Bourbon Street i New Orleans och Kungsbackaån väcker tankarna på Mississippi när Max Lagers New Orleans Stompers och Second Line Jazzband ger en gemensam konsert.
Vänta dig en sprakande jazzfest när två av Sveriges bästa jazzband trampar gasen i botten med ett gästspel på Kungsbacka Teater!
Second Line Jazzband har sina musikaliska rötter i den äldre jazzmusiken, men man drar sig inte för att spela musik av Bob Dylan, Tom Waits och Willie Nelson. Orkestern har gjort stor lycka på festivaler och klubbar i Europa och arrangörer står på kö för att boka bandet.
Max Lagers New Orleans Stompers spelar jazzmusik i den så kallade New Orleans Revivalstilen.
Ett stänk av Rhythm n´ blues, karibiska rytmer och vokala inslag är kännetecknande för orkestern som bildades redan 1979.
Men vem är egentligen Max Lager?
Second Line och Max Lagers har en alldeles speciell relation och har framträtt tillsammans på många scener, både i Sverige och utomlands.
Håll i hatten, nu stampar dom in!
Max Lagers New Orleans Stompers är företrädare för den s.k. New Orleans Revival-skolan. Några av våra förebilder är sådana storheter som Bunk Johnson och George Lewis (1940 och 50-tal). Vi låter oss inspireras av dessa stora musikaliska personligheter, men vi kopierar inte deras musik utan vi tolkar jazzen på vårt eget sätt. Kännetecknande för New Orleans Revival-jazzen och vår musik är att den är omedelbar, lättillgänglig, ofta ganska oarrangerad och mycket svängig. Gladjazz med tryck!
Second Line Jazzband är ett av Europas mest eftertraktade band med inriktning på den äldre jazzen. Bandet har spelat i 16 länder på festivaler och klubbar, och deras tolkningar av musiken från de franska kvarteren i New Orleans, till dansklubbarna i Harlem rosas av publik och press gång efter gång. Second Line Jazzband bildades av ett gäng tonåringar och efter 35 år är bandet nu bättre än någonsin. Energi, improvisationer och vassa arrangemang med svänget i centrum gör varje konsert till en musikalisk upplevelse att minnas.
Klas Nilsson - trumpet & sång
Niklas Carlsson - trombone & sång
Olof Skoog - saxofon & sång
Hampus Andersson - gitarr
Per Bach - bas
Johan Horner - trummor
Längd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus
Servering finns.
Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.
Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.
Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595
Arrangör: Stringbreakers Musikproduktion
För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Biljetter & tider

Söndag 17 November 2024 17:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Kungsbacka Teater natten mellan 17 och 18 November.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jazzfest med Max Lagers & Second Line, Kungsbacka Teater

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli