Det blev inget annat än stor succé när Tjolöholm i fjol för första gången arrangerade Barnens Sommarkalas. I år är evenemanget tillbaka - och det i större format!

En dag av roligheter blir fyra när Barnens Sommarkalas är tillbaka i juni. Succén från i fjol går av stapeln den 6-9 juni på Tjolöholms Slott, som kommer att fyllas till bredden av aktiviteter för liten som stor.

- På Barnens sommarkalas står barnen i fokus, berättar David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott. Förutom alla roliga saker som händer på området träffar barnen figurer och personligheter med anknytning till Tjolöholms historia.

I Magasinet hittar du en favorit från förra sommaren, nämligen Tjolöholmsäventyret. Här gäller det att ta sig igenom en hinderbana med utmaningar längs med vägen. En hinderbana kommer också byggas upp på Tjolöhoppsområdet, som även kommer husera hoppborgar, sportaktiviteter och en av årets stora nyheter - världens största uppblåsbara vattenrutschkana 'The Mountain'.

Det blir också magi och häftiga stunts med Varieté Vagant, pyssel med Trädgårdsmästaren, upptäcktsfärd i Katthult och dramatiserade barnvisningar. På fredagen går startskottet för det 1,5 kilometer långa Familjeloppet.

- Alla barn som är med i familjeloppet får medalj och frukt, berättar Emma Fröje, projektledare för Barnens sommarkalas. Den som anmäler sig och fullföljer loppet får dessutom gratis entré till Barnens sommarkalas. Även alla de som förköper biljett till Tjolöholms slotts- och trädgårdsvisningar får fri entré till sommarkalaset.