• Evenemang idag
Lördag
11
November 2023
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina

Hon är inte olycklig. Men inte heller helt lycklig. Visst finns det kärlek i Anna Kareninas äktenskap, bara inte den där euforiska, nervkittlande, omtumlande, förjävliga, underbara och passionerade kärleken – den som hon inte ens vet att hon saknar. Till hon träffar greve Vronsky och hela livet vänds upp och ned. Den stora passionen drabbar dem och de inleder en förbjuden kärleksaffär.
Anna fylls av liv, lust och längtan. Av svartsjuka, tvivel och kval. Hon som har make och barn, vad ska hon göra nu? Det hon känner, det går bara inte att o-känna. Anna Karenina ställs inför ett ödesmättat val. Vad är priset för en passion så stark att varken hon själv, eller världen runt omkring, blir sig lik efter den?
?
Leo Tolstoys mästerverk Anna Karenina är en av våra största klassiker. Tolstoy avslöjade i romanen cynismen och de djupa motsättningar som fanns mellan äkta känslor och materiellt välstånd i det ryska societetssamhället.
Fritt efter Leo Tolstoy gör nu Tone Schunnesson (manus) och Ragna Wei (regi) en nytolkning av den klassiska berättelsen. Tidigare har de samarbetat med en bejublad nytolkning av Charlotte Brontës Jane Eyre.
Det blir ett intensivt och bildrikt språk, maximalistiskt och svulstigt, sentimentalt och storslaget, balanserat med inslag av krass komik. Scenografin blir avskalad och kostymerna maffiga.
På scenen ser vi fem skådespelare. Rollen som Anna Karenina spelas av Emma Broomé. Riksteaterns publik kunde hösten 2021 se henne göra en hyllad rollprestation i pjäsen EX. Rollen som Karenin spelas av Martin Luuk.
Medverkande:
Emma Broomé (i rollen som Anna Karenina), Martin Luuk (i rollen som Karenin)
Längd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus
Servering finns.
Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.
Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.
Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595
Arrangör: Kungsbacka Riksteaterförening
Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.
Här kan du läsa mer: Kungsbacka Teater
För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Boenden närmast Kungsbacka Teater natten mellan 30 November och 1 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Det har aldrig funnits en kvinna som Anna Karenina, Kungsbacka Teater

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December