• Evenemang idag
Lördag
8
Oktober 2022
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Andersson Dance / Scottish Ensemble, Partita no. 2 - sei solo

Fysisk introduktion till ’Partita no. 2 – sei solo
Tid: 17:20
Längd: 25 minuter

Platser: 20 platser
Anmäl till: [email protected]
Koreografen Örjan Andersson bjuder in dig att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -sei solo’ arbetar med. Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk. Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt.
Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Om du använder rullstol kan du också delta.
Varmt välkomna!
________________________________________________________
Fem speciellt utvalda dansare. En av samtidensfrämsta violinister. I Partita no. 2 – sei solo får vi ta del av koreografen Örjan Anderssons särskilda förmåga att göra dans och musik till en sömlöskropp.
Vi möter den solitära människan. Avskalad och utelämnad. Hennes öde vävs samman med violinisten Jonathan Mortons tolkning av Bachs vemodiga solostycke Partita no. 2. Tillsammans med ljudkonstnären BJ Nilsens inspelningar från ett nedstängt Amsterdam växer ett sublimt landskap fram. Vi rör oss, i hisnande hastighet, mellan det lilla intima, till svindlande högt belägna platser. En auditiv mental resa mellannuet till det sedan urminnes tider försvunna.
Partita no.2 - sei solo är ett verk skapat i ett samarbete mellan violinisten Jonathan Morton från Scottish Ensemble i Glasgow och koreografen Örjan Andersson. Verket är en fortsättning på ett pågående samarbete mellan Andersson Dance och Scottish Ensemble och följer verken “Goldberg Variations – Ternary patterns forinsomnia” (2015) och “Prelude – skydiving from adream” (2019).
Längd: ca 60 minuter. Ingen paus.
Servering finns.
Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.
Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595
Arrangör: Rum För Dans
Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.
Här kan du läsa mer: Kungsbacka Teater
För mer information och kommande föreställningar besök gärna www.kungsbackateater.se

Biljetter & tider

Lördag 8 Oktober 2022 18:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Kungsbacka Teater natten mellan 4 och 5 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Andersson Dance / Scottish Ensemble, Partita no. 2 - sei solo, Kungsbacka Teater

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December