• Evenemang idag
13-17
Apr 2017
Tjolöholms Slott Kungsbacka

Påsken På Tjolöholm

Fira påsken på Tjolöholms Slott!


DEN STORA PÅSKÄGGSJAKTEN
Välkommen till en härlig utomhusaktivitet för hela familjen! Leta efter påskäggen som är gömda i naturen kring slottet. Kanske träffar du på ett av slottets väsen någonstans i skogen? När du hittat alla äggen ska du ta dig till Vagnsmuseet där påskharen väntar med en smaskig belöning. Karta köper du på plats kl. 10-15.30. Banan tar ca 30 minuter, lite beroende på hur snabb du är. Du måste komma i mål före kl. 16, sen skuttar påskharen hem och lägger sig. Pris: 100 kr per karta. Enbart deltagare med karta får belöning. I år finns det även en tillgänglighetsanpassad påskäggsjakt.

EMIL! – LEKUTSTÄLLNING I MANEGEN
Känner du till Emil? Han är en liten pojke som ofta hittar på hyss. Han bor på en bondgård i Katthult med sin mamma Alma, pappa Anton, lillasyster Ida samt drängen Alfred och pigan Lina. Nu har Emil tillfälligt flyttat till Manegen och du är välkommen in. Du kan till exempel laga mat i köket, läsa en saga, klä ut dig, gömma dig i Snickerboa eller klättra in i Trisseboa. Huvudsaken är att du har kul! Utställningen är producerad av Kulturen i Lund tillsammans med konstnären och Emiltecknaren Björn Bergs barn, Maja och Torbjörn Berg. Premiärerbjudande – gratis inträde under påskhelgen. Öppet kl 10-16.

LEKFULLA AKTIVITETER
Det väntar upplevelser för hela familjen under Påsk på Tjolöholms Slott! Barnen erbjuds möjlighet till en fantasifull ansiktsmålning, ni kan tävla mot varandra i en elevarrangerad quiz på gräsmattan, eller varför inte ta hela familjen på en tur runt godset med häst och vagn? Slottsbutiken har öppet hela påskhelgen, passa på att köpa med slottets goda teer, en spännande bok, eller kanske något fint till hemmet. Aktiviteterna pågår och slottsbutiken har öppet kl 10-16.

MAT OCH KAFFE
Kafé Manegen är öppet kl. 10-16 och serverar lättare mat och fika. För den riktigt hungrige rekommenderas Storstugan, där påsken firas med helgmiddag och påskinspirerade bakverk, öppet kl. 12-16.

KONSTÄGG I TRÄDGÅRDEN – ”DOWN THE ABBEY HOLE”
Påskharen och hans tappra äggmålarskara har under en inspirationsresa till England kommit vilse i Yorkshires skogar. En hjälpsam rabbit visar vägen, men de hamnar givetvis helt fel. Alla tio målarna står istället på öronen rakt ner i rabbitens djupa håla. Efter en omtumlande färd trillar de ut på andra sidan, långt ner, och down under. Allting är bakvänt, men ändå bekant, det liknar hemma på slottet, men förstås inte lika grannt. Slottet har förvandlats från ett castle till en abbey. ”Vad gör väl det? Vi har tio easter eggs att gömma, i parken före påsk, och är vi inte riktigt hemma, får vi skicka dem per post.” Utställningsansvarig är Per Agélii och årets målare är Carina Fihn, Patrik Andiné, Anne Pira, Marcus Jonsson, Pia König, Eva Dahlin, Anna Bauer, Ragnar Schmid, Johan Zetterquist samt Per Agélii.

GUIDADE VISNINGAR PÅ SLOTTET
Tag chansen att uppleva slottslivet! Välj mellan att följa med på en guidad visning av årets filmkostymutställning ”Dräkter från Downton” eller gå på en av våra ordinarie slottsvisningar. För tider och biljetter se hemsidan under ”Dräkter från Downton” respektive ”Guidade visningar”.

PARKERING
Parkeringsavgiften är 30 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 5 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Du kan betala med mynt, kort eller parkeringsappen WayToPark. Läs mer om appen här. Quick Stop/ställplats erbjuds för husbilar och husvagnar, men endast på Tjolöholms iordningställda parkeringsplatser mot en avgift på 100 kr/dygn. Quick stop-parkeringen är markerad med skylt, till höger när ni anländer till Tjolöholm. Max två dygn.

http://www.tjoloholm.se/aktuellt/pask-pa-tjoloholm/

I siffror

883 st

har besökt evenemanget på Kungsbacka.com

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli