Sveriges rockabillydrottning står för underhållningen och halländska producenter för maten när det vankas höstfest på Kungsbackas torg.

Pepparroten står i fokus när kungsbackaborna bjuds in till höstfest lördagen den 15 september. Roten tillhör en av stadens stoltheter och det är också här i Kungsbacka som landets största pepparrotsodling Mariebergs Gård finns. 

- Vi ser fram emot att kunna hylla pepparroten på Kungsbacka torg, hälsar Margareta Jonsson, fjärde generationens pepparrotsodlare på Mariebergs Gård.

Förutom att hylla pepparroten bjuder matfesten också på en hel del andra godsaker från det lokala skafferiet samt matservering och aktiviteter. Det hela avslutas med rockabilly när folkkära sångerskan Eva Eastwood greppar mikrofonen.

- Höstfesten hoppas vi blir en smakfull mötesplats för våra lokala producenter och Kungsbackas invånare och besökare. Som besökare ska man bli sugen på att smaka, känna och handla lokalproducerat från Kungsbackas producenter och känna stolthet över allt som produceras här i Kungsbacka och Halland, säger Anna Frykman, besöksnäringsutvecklare på Kungsbacka kommun.