I vår ger sig prisade komikern Tobias Persson ut på turné med en helt ny föreställning.

I humorföreställningen "Man På Prov" får publiken en högst personlig men rolig upplevelse. Tobias Persson, som bland annat utsetts till "Årets Manliga Komiker", berättar här om sin längtan efter barn och de hinder som dykt upp längs vägen mot drömmen.

- I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde "värderingsövningar" från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias.

I föreställningen djupdyker Persson i frågor som "Är det etiskt försvarbart att konvertera till hindu för att få adoptera från Indien?", "Hur fixar man att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet?" och "Är det rätt att leka Gud när naturen satt stopp?". Det blir dock allt annat än tungt och allvarsamt när Tobias kliver upp på scenen. Den erfarna komikern har en förmåga att kombinera allvar med humor.

- Den bästa humorn kommer ofta från vardagens vedermödor och livets dunkla vrår men tricket ligger i att göra det begripligt och allmänmänskligt. Berätta sin historia bara. Man kan prata om graviditet utan att göra det krystat, hälsar Persson.

Premiären är lagd till Rival i Stockholm den 23 februari nästa år. Därefter väntar bland annat Ystad, Kalmar och Bollnäs.

23/2 Rival, Stockholm
24/2 Teatern, Jönköping
25/2 Stadsteatern, Lund
8/3 Kulturhuset, Hässleholm
16/3 Draken, Göteborg
17/3 Teatern, Ystad
6/4 Konserthuset, Västerås
7/4 Teatern, Kungsbacka
14/4 Kalmarsalen, Kalmar
20/4 Teatern, Gävle
21/4 Folkets Hus, Bollnäs