• Evenemang idag
Söndag
1
November 2020
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Nostalgigalan 2020

För sjunde året i rad bjuder Nostalgigala på en kavalkad av musik från 1950- och '60-talens USA och England.
På scen får vi se:
Linda Gail Lewis: Syster till Jerry Lee Lewis. Precis som sin bror är hon pianist och rocksångare och har turnerat under eget namn i både Europa och USA. Linda är född i Ferriday, Louisiana och började sin karriär som 14-åring i början av 1960-talet. Till en början ingick hon i kören på broderns turnéer, där de även gjorde en och annan duett tillsammans. 1971 blev det Sverigepremiär för Lindas del, även då i sällskap med brodern Jerry Lee Lewis. Linda har släppt ett flertal album och framträder emellanåt tillsammans med dottern Annie Marie Lewis. Därutöver har hon samarbetat med bl.a. Van Morrison och Shakin' Stevens.
Linda är ständigt aktuell med turnéer i USA och Europa, och Sverige tilltalar henne särskilt. Hon var huvudnumret på vår jubileumsgala 2018. Linda blev, liksom Jerry Lee Lewis, intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame 2016.
Billy Bremners Rockfiles: Billy Bremner var redan en erkänd studiogitarrist när han 1978 blev medlem i den brittiska rockgruppen Rockpile tillsammans med Dave Edmunds, Nick Lowe och Terry Williams. Därefter ingick han i The Pretenders för att senare flytta till Los Angeles och där fortsätta som studiomusiker under nio år. I början av 1990-talet flyttade han till Nashville och spelade med bl.a. Paul McCartney, Johnny Cash, Little Richard, Carlene Carter, Kirsty McColl, Elvis Costello och Shakin' Srevens.
Därefter hamnade Billy Bremner i Sverige och spelade under några år i The Refreshments. Han har medverlkat på sex album tillsammans med Nick, fem album med Dave Edmunds fyra skivor med Rockpile. Utöver detta har han producerat fyra egna soloalbum.
När Billy Bremners Rockfiles kommer till Nostalgigalan har de turnerat i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, England, Skottland och Japan.
Billy Bremner blev intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame den 31 oktober 2018.
Phil Haley & His Comments: Gruppen bildades i Devon, England som ett tributeband till Bill Haley & His Comets. Bandet har turnerat i över 20 år i Storbritannien, Europa, Ryssland och Australien. Därutöver har de spelat på världsberömda festivalen Viva Las Vegas i USA tio gånger och återvänder dit i april 2020. Bandet framträder då på samma scen som rockabillyartisten Marti Brom från Austin, USA – känd för våra lyssnare genom intervjun i juni 2015 då Marti också blev intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame.
Phil Haley & His Comments har spelat in sex album varav ett med Gina Haley, dotter till Bill Haley.
Day Warren and The Backbeats: Kungsbackabandet som av tradition öppnar Nostalgigalorna med låtar ur en väl utvald repertoar av pop och rock från 1950- och '60-talen.
Längd: ca 4 timmar inklusive paus.
Servering finns.
Tänk på att du innan föreställningen kan förboka det du vill äta och dricka i pausen. Det du har beställt står sedan framdukat till dig och du slipper stå i kö. Mer tid till att njuta och umgås, med andra ord.
Gör ditt besök hos oss till en helkväll.
Kungsbacka Teater ligger på promenadavstånd från flera av stadens populäraste restauranger och krogar. Perfekt för dig som vill äta något gott innan eller efter föreställningen.
Här kan du läsa mer:
Kungsbacka Teater
Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.
Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595
Arrangör: Radio Nostalgi

Biljetter & tider

Söndag 1 November 2020 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

355 st

har besökt evenemanget på Kungsbacka.com
Boenden närmast Kungsbacka Teater natten mellan 17 och 18 April.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nostalgigalan 2020, Kungsbacka Teater

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter