• Evenemang idag
Onsdag
20
Mars 2019
Kungsbacka Teater Kungsbacka

Scottish Ensemble & Andersson Dance

Prelude – skydiving from a dream
När Prelude – skydiving from a dream hade premiär i höstas på Tramway i Glasgow fick den ett fantastiskt mottagande av både publik och kritiker. I mars kommer Scottish Ensemble och Andersson Dance till Kungsbacka för att framföra danskonserten på teatern.

Efter den stora framgången med föreställningen Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia, återvänder nu Scottish Ensemble och Andersson Dance med ett nytt genreöverskridande samarbete.
I nya verket Prelude – skydiving from a dream smälter rörelse och musik samman till en danskonsert där tretton musiker och tre dansare samsas på scen. Här finns inga regler för hur dans eller musik ska framföras och med utgångspunkt i kompositioner av Bach, Lutoslawski och Beethovens Grosse Fugue kombineras de båda uttrycken på ett lekfullt och nyskapande sätt.
Ur de tre kompositörernas musikaliska landskap vecklar en säregen föreställningen ut sig som tar publiken med på en resa in i en suggestiv drömvärld. Välkommen till en kväll där du upplever musik som du aldrig tidigare har sett den, och dans som du aldrig förr har hört den.
Om koreografen:
Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och leder sitt projektkompani Andersson Dance sedan 1996. En tidig erfarenhet som dansare med israeliska Batsheva Dance Company blev avgörande för hans kommande arbete. Han har skapat verk för många av de stora svenska danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan. Internationellt märks arbeten för Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid.
Om ensemblen:
Stråkorkestern Scottish Ensemble som leds av Jonathan Morton har som signum att alltid spela stående, utan dirigent. De har funnits sedan 1969 och repertoaren sträcker sig från barock till nutida. De är kända för sina spektakulära framträdanden och har spelat i allt från Europas största konserthallar till övergivna höghus.
Koreografi
Örjan Andersson
Musikalisk regi
Jonathan Morton
Musik
Beethoven Grosse Fuge / Grosse Fugue plus utdrag ur J. S. Bach Fugans Konst / Die Kunst der Fuge / The Art of Fugue, samt Lutos?awski Preludes and Fugue for 13 Solo Strings
Dansare Andersson Dance
Ida “Inxi” Holmlund, Jernej Bizjak, Hokuto Kodama
Musiker Scottish Ensemble
Fiol
Jonathan Morton
Fiol 1
Cheryl Crockett, Daniel Pioro, Kate Suthers
Fiol 2
Clio Gould, Joanne Green, Laura Ghiro
Altfiol
Jane Atkins, Andrew Berridge, Asher Zaccardelli
Cello
Alison Lawrance, Naomi Pavri
Kontrabas
Diane Clark
Med stöd av
Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm, Creative Scotland samt The Adam Mickiewicz Institute, inom ramen för Polska Music programme.
Turnerar genom Dansnät Sverige.
Längd: ca 70 minuter. Ingen paus.
Servering finns
Biljettkassan och serveringen öppnar 1 timme innan föreställningen.
Handikapp och Ledsagarplats bokas på: 0300-834595
Arrangör: Rum för Dans

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Boenden närmast Kungsbacka Teater natten mellan 19 och 20 April.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kungsbacka Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Scottish Ensemble & Andersson Dance, Kungsbacka Teater

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April