Lördag
15
September 2018
Restaurang Ester Kungsbacka

A Tribute to Art van Damme - Pierre Eriksson Trio

En hyllning till en av världens största och mest kända jazzdragspelare, Art van Damme.
Pierre Eriksson, dragspel & bas Rolf Jardemark, gitarr Tomas Olsson, trummor
Pierre Eriksson började fingra på pappas dragspel redan som tvååring. Tre år gammal fick han sitt första pianodragspel. Två år senare sitt första knappdragspel. Vid sex års ålder medverkade han i sitt första TV-program och två år senare gjorde han turné i USA och spelade tillsammans med bl.a. Hasse Tellemar och Walter Eriksson. Pierre vann dragspels-SM tre år i rad, som tio, elva och tolvåring. Han blev vald redan 1996 till årets dragspelare, efter en omröstning av alla medlemmar i Sveriges Dragspelares Riksförbund.
Pierre är en av få dragspelare i världen som lanserat sin egna SmartphoneApp, där man som nybörjare kan lära sig spela dragspel. ”Som lyssnare och åskådare är det svårt att tänka sig att det går att hämta så mycket mer ur dragspelet.”
Örnsköldsviks Allehanda Pierre har gett ut sju egna CD inklusive en samlings-CD. Han har dessutom medverkat som dragspelare på ett stort antal av andras CD-skivor. Pierre’s senaste jazzplatta, är en tribute till Art van Damme. Inspelad hos Sear Sound i New York, med Brad Shepik på gitarr, Ted Piltzecker på vibrafon, Mike Richmond på bas och Billy Drummond på trummor.
Rolf Jardemark har arbetat över 30 år som frilansmusiker och gett ut 11 album i eget namn. Den senaste ”Cosmology” tillsammans med gitarristen John Stowell (US). Han är representerad i Scott Yanows bok ”The Great Jazz Guitarists”. Han har spelat med bl.a. Michael Ruff, Al Harewood, Rune Gustafsson, Bohuslän Big Band och Bob Mintzer, för att nämna några.
Tomas Olsson är en göteborgsbaserad trummis med många strängar på sin lyra. Förutom att vara ny verksamhetschef för jazzklubben Nefertiti, är han en eftertraktad trumslagare av toppklass. Han har jobbat frilans i nästan 40 år och medverkat i över 200 TV-program. Han har bl.a. spelat med Charlie Norman, Toots Thielemans, Tommy Körberg, Bohuslän Big Band för att nämna några.

Biljetter & tider

Lördag 15 September 2018 15:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Restaurang Ester natten mellan 15 och 16 September.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Restaurang Ester). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. A Tribute to Art van Damme - Pierre Eriksson Trio, Restaurang Ester

POPULÄRT I Kungsbacka JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kungsbacka.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kungsbacka. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti